• Jongerencoach

Jongerencoach

Ik begeleid jongeren bij keuzen rond werk, studie of wonen. Bijvoorbeeld jongeren die zelf voor hun eigen inkomen moeten gaan zorgen, maar nog niet weten hoe. Misschien wil je wel een eigen bedrijf beginnen. Misschien heb je al werk, maar loop je vast, vraagt het teveel energie van je, of interesseert het je niet meer. Of je blijft niet goed genoeg bij jezelf, waardoor je niet meer in je element bent of niet meer goed gegrond bent.

Veel jongeren zijn gevoeliger dan ze zelf in de gaten hebben. Je pikt gemakkelijk energie van anderen op, je kunt je niet zo gemakkelijk afschermen voor ongewenste invloeden van buiten, of je bent geneigd veel te veel te geven. Dan vergeet je dat je ook nog energie nodig hebt voor jezelf en vooral dat je eerst in jezelf moet geloven.

Ik heb veel ervaring opgedaan in begeleiding van jongeren in ons jongerenproject Live-to-Be, in onze jongerenweken en doordat regelmatig jongeren bij ons in huis hebben gewoond. Ik begeleid jongeren in organisaties en volgde een opleiding als jongerencoach. Door het UWV ben ik erkend als coach die jongeren met een uitkering kan begeleiden naar nieuw werk. Ik help je om meer in balans te komen en om genoeg energie voor jezelf over te houden. Ik help je ook om weer te weten en te voelen waar je goed in bent en wat je het liefste wilt gaan doen. Ik maak altijd een combinatie de binnenkant (energie, zingeving, gevoel, gronding, gevoeligheid, talenten) en hoe je dat toepast in het leven en werk van alledag.

Ervaringen

Ik vind het heel fijn bij de begeleiding van Jaap dat hij naast de ruimte voor spiritualiteit e.d. ook ruimte geeft aan het aardse, bijvoorbeeld keuzes maken, stappen zetten, helderheid creéren. Kortom: hoe vind ik een vorm voor alle talenten die klaar zijn om ontwikkeld te worden en hoe vind ik een structuur die past bij de wensen van mijn HART. Ik vind het mooi hoe jij dit op een gebalanceerde manier doet. Daarnaast vind ik het fijn dat je naar de kern van ‘problemen’ kijkt, want dat is nodig voor fundamentele veranderingen.

Voor jongeren van deze generatie is het ook van belang om bewust te worden van patronen die van generatie op generatie zijn overgedragen. We leven in een andere tijd! We kunnen breken met patronen die geluk in de weg staan! Ik zie om mij heen veel onzekerheid en angst bij (sommige) jongeren. Het zou mooi zijn als steeds meer jongeren zouden beseffen dat iedereen goed is zoals ie is en dat een cijfer of diploma niks zegt over hoe waardevol een mens is. Dat liefde en geluk meer centraal komen te staan.

Liv Stevens

Meer informatie over The living experience for the new generation
HeartNav, de site voor en door hooggevoelige jongeren
Extra informatie